arrow_upward

Företag med kontor i Katrineholm finns på ett strategiskt läge. Området är mest känt för att vara en järnvägsknut för det svenska näringslivet. Området har därför väldigt bra kommunikationsmöjligheter med stora delar av landet så...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Katrineholm kontor – en liten ort med stor infrastrukturen


Katrineholm är centralort i Katrineholms kommun och centralort i Södermanlands län. Anledningen till att orten ligger där den ligger är för Västra stambanan byggdes och det bildades stationssamhällen längst banan. Stationen byggdes upp med hjälp av gårdarna Mauritstorp och Stensätter och järnvägsstationen invigdes år 1862. Området var mellan år 1800-1975 ett municipalsamhälle vilket innebar att länets administrativa enhet som styrdes från ett kontor i Katrineholm. Namnet på orten kommer från en gård som ligger vid en av de kringliggande sjöarna Näsnaren. Tack vare järnvägsbanan är ortens knutpunk stationen och stadsplaneringen med bostäder, gågata, torg, vägar, lokaler och kontor i Katrineholm utgår från den punkten.


Kontor i Katrineholm – en aktiv kommun med goda möjligheter


Många av de bostäder, lokaler och kontor i Katrineholm som byggdes upp under stadens första tid finns inte kvar. Men längst Drottninggatan som är stadens gågata finns några få kvar från 1880-1890 talet. I början av 1900-talet blev några av stadens mest påkostade skapelser designade och byggda i staden. Staden växte snabbt och med tanke på sitt strategiska läge finns industrier, och verksamheter i kontor i Katrineholm kvar än idag. Till exempel på detta är Carl Fredriksons snickerifabrik och August Kullberg som startade en handelsfirma, samt Gustav Robert Grönqvist som startade områdets första smedja.


Kontor i Katrineholm – ett strategiskt läge


Området är mest känt för att vara en järnvägsknut för det svenska näringslivet. Området har därför väldigt bra kommunikationsmöjligheter med stora delar av landet så som vår huvudstad, Södertälje, Norrköping och Örebro. En av de första industrierna i området byggdes upp av arkitekten Ragnar Östman. Han lät även bygga en stor villa mitt i staden med namn Gröna Kullen som idag agerar som kommunens kontor i Katrineholm. Några av hans kända byggnader är Stockholms stadshus och Stockholms rådhus.


Växande region med bra möjligheter för framtiden


Många företag väljer att investera eller hyra lokaler och kontor i Katrineholm tack vare det geografiska läget och möjligheten till att arbeta med kombitrafik. Kombitrafik är inte bara väldigt ekonomiskt utan även ett bra val för miljön. De 10 företagen med flest anställd som valt att etablerat sig i lokaler och kontor i Katrineholm är: Eskilstuna Kommunföretag AB - 1066 anställda Vita Huset i Nyköping AB – 790 anställda Eberspächer Exhaust Technology Sweden AB – 665 anställda Presto Industri & Handel AB – 314 anställda Eskilstuna-Kuriren AB – 290 anställda JS Associate AB – 242 anställda Pfizer Health AB – 226 anställda Voith Paper Fabrics Högsjö AB 223 anställda Oxelösunds Hamn AB – 220 anställda SPM International AB – 195 anställdaKontor i Katrineholm – med ett bra företagsklimat


År 2015 slog staden invånarrekord och nu har kommunens egna bostadsföretag samt privata aktörer kommit igång med byggandet av allt fler bostäder. Den starka tillväxten har också lett till fler arbeten och brist på lokaler och kontor i Katrineholm håller också på att åtgärdas. Arbetslösheten bland ungdomar i kommunen ar aldrig varit lägre och man kan se en trend på att allt fler företag i Stockholmsregionen fått upp ögonen för kommunens läge.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa