arrow_upward

1 kontor: Katrineholm

Företag med kontor i Katrineholm finns på ett strategiskt läge. Området är mest känt för att vara en järnvägsknut för det svenska näringslivet. Området har därför väldigt bra kommunikationsmöjligheter med stora delar av landet så...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Katrineholm kontor – en liten ort med stor infrastrukturen

Katrineholm är centralort i Katrineholms kommun och centralort i Södermanlands län. Anledningen till att orten ligger där den ligger är för Västra stambanan byggdes och det bildades stationssamhällen längst banan. Stationen byggdes upp med hjälp av gårdarna Mauritstorp och Stensätter och järnvägsstationen invigdes år 1862. Området var mellan år 1800-1975 ett municipalsamhälle vilket innebar att länets administrativa enhet som styrdes från ett kontor i Katrineholm. Namnet på orten kommer från en gård som ligger vid en av de kringliggande sjöarna Näsnaren. Tack vare järnvägsbanan är ortens knutpunk stationen och stadsplaneringen med bostäder, gågata, torg, vägar, lokaler och kontor i Katrineholm utgår från den punkten.

Kontor i Katrineholm – en aktiv kommun med goda möjligheter

Många av de bostäder, lokaler och kontor i Katrineholm som byggdes upp under stadens första tid finns inte kvar. Men längst Drottninggatan som är stadens gågata finns några få kvar från 1880-1890 talet. I början av 1900-talet blev några av stadens mest påkostade skapelser designade och byggda i staden. Staden växte snabbt och med tanke på sitt strategiska läge finns industrier, och verksamheter i kontor i Katrineholm kvar än idag. Till exempel på detta är Carl Fredriksons snickerifabrik och August Kullberg som startade en handelsfirma, samt Gustav Robert Grönqvist som startade områdets första smedja.

Kontor i Katrineholm – ett strategiskt läge

Området är mest känt för att vara en järnvägsknut för det svenska näringslivet. Området har därför väldigt bra kommunikationsmöjligheter med stora delar av landet så som vår huvudstad, Södertälje, Norrköping och Örebro. En av de första industrierna i området byggdes upp av arkitekten Ragnar Östman. Han lät även bygga en stor villa mitt i staden med namn Gröna Kullen som idag agerar som kommunens kontor i Katrineholm. Några av hans kända byggnader är Stockholms stadshus och Stockholms rådhus.

Växande region med bra möjligheter för framtiden

Många företag väljer att investera eller hyra lokaler och kontor i Katrineholm tack vare det geografiska läget och möjligheten till att arbeta med kombitrafik. Kombitrafik är inte bara väldigt ekonomiskt utan även ett bra val för miljön. De 10 företagen med flest anställd som valt att etablerat sig i lokaler och kontor i Katrineholm är: Eskilstuna Kommunföretag AB - 1066 anställda Vita Huset i Nyköping AB – 790 anställda Eberspächer Exhaust Technology Sweden AB – 665 anställda Presto Industri & Handel AB – 314 anställda Eskilstuna-Kuriren AB – 290 anställda JS Associate AB – 242 anställda Pfizer Health AB – 226 anställda Voith Paper Fabrics Högsjö AB 223 anställda Oxelösunds Hamn AB – 220 anställda SPM International AB – 195 anställda

Kontor i Katrineholm – med ett bra företagsklimat

År 2015 slog staden invånarrekord och nu har kommunens egna bostadsföretag samt privata aktörer kommit igång med byggandet av allt fler bostäder. Den starka tillväxten har också lett till fler arbeten och brist på lokaler och kontor i Katrineholm håller också på att åtgärdas. Arbetslösheten bland ungdomar i kommunen ar aldrig varit lägre och man kan se en trend på att allt fler företag i Stockholmsregionen fått upp ögonen för kommunens läge.

star
star
star
star
star
4.3 av 5 / 3 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Passar som café/restaurang
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks