arrow_upward

Det är enkelt att hyra kontor i kontorshotell i Kista. Det finns både hotell, kontorshotell och andra typer av företag som hyr ut lokaler. Det mesta går att ordna och alla lokaler är moderna och...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Kontorshotell i Kista – en del av den svenskt IT- centrum

Området är känt som Sveriges IT-centrum och sedan början på 1980 talet har bland annat Nokia, Ericsson, Samsung och IBM haft verksamhet i området både med utveckling och kontorshotell i Kista. Eftersom kommunen är ett samlingsområde för den svenska IT utvecklingen kallas området för ”Stockholms Silicon Valley” eller ”Chipsta”. Både Stockholms universitet och Kungliga tekniska högskolan har lokaler i flera kontorshotell i Kista för att kunna ha ett tätt samarbete tillsammans med IT-företagen och dess framfart. Det ger även företagen en chans att kunna påverka utbildningsplanen om vad som behövs och krävs inför framtiden för att kompetensen ska stanna inom företagen.

Kista – ett område i utveckling med bra geografiskt läge

Kista kommun ligger väster om Sveriges huvudstad Stockholm. I området ingår två stadsdelar, Kista och Rinkeby. Kommunen gränsar till Sundbyberg, Akalla, Sollentuna och Husby. Området är unikt på det sett att nästan hälften av invånarna är födda utomlands vilket gör kommunen till en av de mest mångkulturella i Stockholmsområdet. In till Stockholms innerstad är det endast 1 mil och med god infrastruktur och kollektiv trafik tar det endast en halvtimme att pendla. Detta för att området blivit företagsamt med både lokaler, mindre fabriker, utvecklingscentrum och kontorshotell i Kista.

Kontorshotell i Kista – ett område i framfart med IT i fokus

Kommunen är ett av huvudstadens nyare områden och har växt fram under 1960-talet på ett gammalt militärområde. Tio år senare kom man igång att bebygga delar av området och år 1975 fanns det 771 permanenta bostäder på fältet. Fem år senare byggdes ett mindre köpcentrum och allt fler arbetsplatser skapades genom industrialiseringen i de östra delarna. Allt fler lager, lokaler och kontorshotell byggdes upp i samma takt som bostadsområdena växte. Gatorna runt om började få sina namn och en ny stadsdel var skapad.

Kontorshotell i Kista – från ett militärområde till ett centrum

Även om området idag har fått stämpel som Sveriges IT-centrum så drevs jordbruk i området långt in på 1900-talet. I samband med att bostäderna började byggas sågs också möjligheterna till att skapa arbetsplatser. Med endast 30 minuter in till huvudstaden, två stora Europavägar och järnvägsbana som går genom kommunen finns stor möjlighet till fortsatt expansion för de nuvarande företagen och de företag som söker lokaler, lager och kontorshotell i Kista. I det 117 meter höga tornet sitter Sveriges kompetens inom IT, forskning och kommunikation och även om stora delar av branschen flyttat utomlands pga höga kostnader så ser man en ljus framtid för Sveriges centrum för IT.

Kista – en plats med historia och en ljus framtid

Namnet på kommunen kommer från en gård som låg i området under 1700-talet. Gårdarna hette Norgård. Namnet på ägaren till gården hette Kista i efternamn och därav började man också kalla gården för namnet. Gården finns fortfarande kvar och är en viktig milstolpe för området. Bredvid gården ligger en välbesökt park med lekplats, restaurang och en uppbyggd kulturhistorisk miljö. På andra sidan området ligger en av Sveriges största företagsparker med lager, lokaler och kontorshotell.

Läs mer om Kista på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa